Integritetspolicy

De senaste EU-reglerna för hantering av personuppgifter, GDPR (som ersatte personuppgiftslagen), kräver att man skyddar människors integritet mer än tidigare. Som skribent och journalist är jag mån om att skydda uppgiftslämnare som vill vara anonyma. Det så kallade källskyddet (som är en del av meddelarskyddet) är inskrivet i tryckfrihetsförordningen, som är en grundlag.

Jag sparar mejladresser, telefonnummer och foton i min dator och på hårddiskar som inte kan nås av någon annan än mig och jag sparar de uppgifterna så länge de är relevanta.  I de artiklar jag publicerar på min egen hemsida finns också mer eller mindre personliga uppgifter. Hör av dig om du vill att jag ska ta bort något som gäller dig.

Om den här hemsidan

Adressen till min hemsida är: http://carolinewijkstrom.se

Jag driver också en blogg som du kan läsa mer om här.

Vilka personuppgifter jag samlar in och varför jag samlar in dem

Kontaktformulär och Cookie-filer

Om du fyller i kontaktformuläret  på min webbplats kan du välja att spara ditt namn och din e-postadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du vill fylla i formuläret. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Analys

Jag samlar in information via Google Analytics om hur många som besöker min hemsida och en del information om er som besökare, till exempel vilket land ni bor i, vilken typ av plattform ni använder för att läsa den och vilka sidor ni besöker. Denna information kopplas inte till någon specifik person och är därför inte personuppgifter.

Vilka jag delar din data med

Jag delar inte din data med någon.

Hur länge jag behåller dina uppgifter

Om du fyller i kontaktformuläret skickas ett mejl till min e-post. Ditt meddelande och dess metadata kommer att sparas utan tidsgräns.

Vilka rättigheter du har över din data

Om du har, via kontaktformläret på den här hemsidan, skrivit något meddelande till mig så kan du begära en exportfil med de personuppgifter jag har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett mig. Du kan också begära att jag tar bort alla personuppgifter jag har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som jag är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart Jag skickar dina upgifter

Mejl från besökare via kontakformuläret kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Min kontaktinformation

Om du har frågor eller vill begära ut dina uppgifter, maila kontakt(at)carolinewijkstrom.se

Ytterligare information

Hur vi skyddar din information

Denna hemsida är lösenordsskyddad och ingen annan än jag har tillgång till den.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

Om en dataläcka ändå skulle ske kommer jag informera om det på hemsidan.